*****Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a înaintat Premierului Viorica Dăncilă, precum şi ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, memorii prin care sunt semnalate problemele grave din sistemul de învăţământ românesc, în special cele care vizează salarizarea personalului*****

vineri, aprilie 03, 2009

ȘEDINȚA C.L.S.I.T. BÂRLAD - 2 APRILIE 2009

La ședința Colegiului Liderilor S.I.T. Bârlad din data de 2 aprilie 2009 au fost prezenți 53 din cei 60 de lideri din unitățile de învățământ. Vă informăm cu unele dintre problemele discutate:
1. Salariul 13 - Nu a fost acordat până acum în localitățile: Bogdănești, Bogdănița, Ciocani, Dodești, Fălciu, Fruntișeni, dar sunt promisiuni că va fi plătit până pe 10 aprilie (la lichidarea pe luna martie);
2. Diferențele salariale pentru ultimele 2 procese câștigate nu a fost încă plătită în localitățile: Alexandru Vlahuță, Banca, Bogdănești, Coroiești, Perieni, Șuletea, probabil vor fi plătite tot până pe 10 aprilie;
3. Mai sunt probleme cu decontarea navetei în localitățile: Banca, Băcani, Bogdănești, Fălciu.
Dacă unele consilii locale întârzierile s-au datorat inexistenței bugetului pe 2009, dar există disponibilitatea administrației locale de a rezolva problemele, în alte locuri întâlnim cazuri cel puțin curioase.
Situații deosebite:
1. Consiliul Local Coroiești nu vrea să plătească diferențele salariale până când statul de plată nu este semnat de doamna Elena David (de la serviciul salarizare al ISJ Vaslui) !
2. Primarul comunei Bogdănești a anunțat cadrele didactice că de acum înainte nu va mai deconta naveta pentru că nu mai are bani !
3. În comuna Găgești nu s-a plătit salariul de merit din ianuarie 2009 !
4. Pentru că la comuna Fălciu, consilierii locali, împărțiți în tabere politice, nu reușesc să aprobe bugetul comunei pe 2009, salariații din învățământ nu își primesc drepturile bănești !

Oameni buni, reveniți-vă ! Altfel, trebuie să-i dăm dreptate lui Albert Einstein:
”Doar două lucruri sunt infinite: Universul și prostia omenească. Și nu sunt sigur în legătură cu primul.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu