*****PUNCTAJE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

miercuri, aprilie 29, 2009

POSIBILĂ GREVĂ ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT

Teza la română de marţi, boicotată de profesori
Elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a nu vor mai da, marţi, teza la română. Peste 80% dintre profesori nu vor să participe la această evaluare naţională.Majoritatea profesorilor de la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) au decis să boicoteze examenele naţionale.

Referendumul realizat de FSLI arată că peste 80% dintre membrii sindicatului vor ca marţi să nu mai intre la teză. Practic, elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a ar urma doar să fie supravegheaţi marţi, când este programată teza cu subiect unic la limba şi literatura română. “În schimb, profesorii nu au marşat pentru grevă generală, decât vreo 50-60% dintre ei”, spune Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei.Decizia finală va fi luată mâine, împreună cu celelalte două sindicate din educaţie.
Federaţia "Spiru Haret”, care adună, potrivit reprezentanţilor acesteia, aproximativ 66.000 de membri, a anunţat de acum două săptămâni că şi-a finalizat referendumul pe tema protestelor, iar acţiunile preferate sunt boicotarea examenelor naţionale, la care ar participa 80% dintre cadrele didactice, şi greva generală, la care ar urma să ia parte 70% dintre membrii federaţiei.
La Federaţia Educaţiei Naţionale, rezultatele preliminare de la referendum arată că la mitinguri ar urma să participe peste 64% dintre cadrele didactice, iar la boicotarea examenelor naţionale, 68% dintre profesori. În ceea ce priveşte greva generală, aproape 49% dintre cadrele didactice ar fi de acord cu această formulă de protest.
Pe lângă neacordarea majorărilor salariale de 33% promise de guvernul Boc, o altă nemulţumire a sindicaliştilor o reprezintă ultimele discuţii pe tema Legii salarizării unice a bugetarilor, care se dorea o reglementare actuală şi globală a modului în care sunt remuneraţi bugetarii. Zilele acestea, lista nemulţimirilor a fost completată şi cu disponibilizările din învăţământ şi cu reducerea veniturilor, hotărâte de Ministerul Educaţiei.

Sursa: Cotidianul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu