*****METODOLOGIE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

marți, aprilie 07, 2009

NEGOGIERI LEGEA SALARIZARII

Reprezentanţii sindicatelor au căzut de acord cu Ministerul Muncii asupra a nouă criterii care vor contribui la ierarhizarea funcţiei din sistemul public de salarizare, în vederea elaborării legii unice în sistemul bugetar, a declarat, astăzi, secretarul de stat în minister, Valentin Mocanu.

Sindicatele şi Ministerul Muncii au stabilit nouă criterii de ierarhizare în sistemul public


"Azi (marţi - n.r.) am stabilit nişte criterii care au fost acceptate de toată lumea ce vor sta la baza legii de salarizare unitare în România. Totodată, am stabilit constituirea unui grup de lucru restrâns, format din câte un reprezentant al fiecărei confederaţii sindicale şi ai ministerelor care au foarte mulţi bugetari, ce urmează să se întâlnească joi şi vineri, eventual şi luni, pentru a purta noi negocieri", a precizat oficialul ministerului Muncii.

Cele nouă criterii sunt nivelul studiilor şi competenţele, importanţa socială a muncii, complexitatea şi diversitatea activităţilor, responsabilitatea şi impactul deciziilor, expunere la factorii de risc, incompatibilităţi şi conflicte de interese, dificultatea activităţilor specifice, sfera de relaţii şi interacţiunea cu factorii externi şi condiţii de acceptare pe post.

Sursa: Newsin

Pentru eficientizarea discuţiilor, s-a convenit asupra constituirii unui grup de lucru în formulă restrânsă cu o activitate cvasipermanentă, compus din câte un reprezentat desemnat de fiecare confederaţie sindicală reprezentativă la nivel naţional şi din câte un reprezentant al fiecărui minister. Grupul de lucru în formulă restrânsă se va întruni joi, 09.04.2009, şi vineri, 10.04.2009, urmând ca, în cadrul întâlnirii plenare săptămânale de marţi, 14.04.2009, să fie evaluate concluziile şi să fie stabilit modul în care va continua activitatea grupului de lucru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu