*****FSLI PICHETEAZĂ ÎN 21 ȘI 22 FEBRUARIE MINISTERUL MUNCII*****Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a înaintat Premierului Viorica Dăncilă, precum şi ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, memorii prin care sunt semnalate problemele grave din sistemul de învăţământ românesc, în special cele care vizează salarizarea personalului*****

joi, aprilie 02, 2009

NEGOCIERI CONTRACT COLECTIV DE MUNCĂ - 2 APRILIE 2009

Federațiile sindicale din învățământ reiau astăzi negocierile cu Ministerul Educaţiei pe marginea contractului colectiv de muncă. Cele mai dure negocieri se vor purta pe salariile şi sporurile profesorilor, precum şi pe măsurile pentru protejarea locurilor de muncă.
Discuţiile pe marginea contractului colectiv de muncă au fost la un moment dat întrerupte de sindicate, nemulţumite de atitudinea Ministerului. De altfel, cele patru mari sindicate din educaţie îi consultă în această perioadă pe profesori pentru a decide formele de protest, în eventualitatea unui eşec al negocierilor. În cea mai pesimistă variantă, profesorii din întreaga ţară vor declanşa greva generală şi vor boicota examenele naţionale.
La negocierile de astăzi, programate la ora 10.00, la Ministerul Educaţiei, vor participa reprezentanţii FSLI, Spiru Haret şi FEN, în timp ce conducerea Alma Mater va lua o decizie în ultimul moment.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu