*****PUNCTAJE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

joi, aprilie 02, 2009

MAJORARE SALARIALĂ AMÂNATĂ


Guvernul a amânat până la 31 decembrie data de intrare în vigoare a primei etape de majorare a salariilor pentru personalul din învăţământ, de o treime din creşterea de 28% decisă de fostul Cabinet, interval în care se estimează că va fi aprobată legea de salarizare unică în sectorul bugetar.

"Problema majorării salariilor în educaţie va fi reglementată în acest interval prin legea de salarizare unică în sectorul bugetar", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

În luna ianuarie, Guvernul a amânat cu o lună intrarea în vigoare a primei etape de majorare a salariilor pentru personalul din învăţământ, printr-o ordonanţă de urgenţă în care era stabilit că o treime din creşterea de 28%, decisă de fostul Cabinet, va fi acordată la 1 aprilie, şi nu la 1 martie cum era prevăzut.Termenul până la care era amânată intrarea în vigoare a majorării a expirat miercuri, 1 aprilie.Fostul Guvern a decis, în luna noiembrie, prin ordonanţă de urgenţă, ca salariile profesorilor să fie majorate gradual cu până la 28%, în două etape, respectiv de la 1 martie şi 1 septembrie 2009.

Pe de altă parte, actualul Executiv a decis, joi, ca salariile în sectorul bugetar să fie majorate în acest an cu 5%, în două etape, cu 3% în luna aprilie şi 2% în luna octombrie.

Premierul Emil Boc a precizat că şi angajaţii din învăţământ vor primi o creştere salarială de 5%, la care se vor putea adăuga sume suplimentare condiţionate de derularea procesului de reformă şi de restructurarea sistemului.

Sursa MEDIAFAX

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu