*****METODOLOGIE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

marți, aprilie 07, 2009

ÎNTRE ÎNGHEȚAREA SALARIILOR ȘI REDUCEREA A 20.000 DE POSTURI ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT

Sindicatele spun că intenţia Guvernului e inacceptabilă şi pregătesc greva generală
Profesorii nu ştiu deocamdată după ce criterii vor fi triaţi de Guvern.
Douăzeci de mii de profesori, adică 5% din totalul numărului de dascăli din România, ar putea să-şi piardă posturile, începând din luna septembrie, conform unei ordonanţe pregătite de Guvern. Măsura ar putea fi aplicată în cazul în care sindicatele nu vor fi de acord cu îngheţarea creşterilor salariale de 5% programate pentru toamna acestui an.
Intenţia Executivului a fost comunicată, sâmbătă, Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) de către premierul Emil Boc şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, în cadrul unei întâlniri ce a avut loc la Palatul Victoria.
Conform liderului FSLI, Aurel Cornea, măsura vine în urma acordului pe care Executivul îl are cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), ce prevede reducerea bugetului Educaţiei cu 811 milioane de lei: „S-a stabilit să se facă o reducere de 20.000 de persoane sau să se îngheţe salariile. Eventual, să se ajungă la un melanj între cele două. Nu ştim exact ce anume înseamnă acest lucru, pe ce criterii profesorii vor fi daţi afară sau ce se va întâmpla în continuare, dar noi nu acceptăm aşa ceva. Nu vom accepta această curbă de sacrificiu, rămânem în divergenţe şi suspendăm negocierile. Vom face un referendum la nivelul sindicatelor afiliate şi vom stabili măsurile ce pot merge până la greva generală”.
Sursa: Gândul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu