*****METODOLOGIE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

marți, aprilie 07, 2009

Guvernul vrea reducerea personalului din învăţământ sau îngheţarea salariilor
Guvernul a stabilit reducerea numărului de personal din învăţământ cu 20.000 de persoane sau îngheţarea salariilor, măsură care nu a fost acceptată de reprezentanţii sindicatelor din învăţământ, a afirmat, luni, Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei Sindicale Liberale din Învăţământ (FSLI).
"S-a stabilit de Guvern să se facă o reducere în învăţământ de 20.000 de persoane sau să se îngheţe salariile. Eventual să se ajungă la un melanj între cele două. Nu vom accepta această curbă de sacrificiu, rămânem în divergenţe şi suspendăm negocierile", a spus Cornea.
Cornea a explicat că autorităţile vor să reducă bugetul din educaţie cu 811 milioane lei, prin rectificare bugetară.
Rectificarea bugetară care va fi efectuată de Guvern în perioada imediat următoare va reduce bugetele tuturor ministerelor, cele mai mari sume fiind tăiate de la Agricultură, Apărare, Administraţie şi Interne şi Educaţie, singurul minister care va primi fonduri suplimentare fiind cel al Muncii. Reduceri semnificative de fonduri vor fi operate pentru Ministerele Educaţiei (un minus de 676 milioane lei) şi Administraţiei şi Internelor (-427 milioane lei), potrivit unor surse ministeriale.

Sursa: Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu