*****METODOLOGIE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

vineri, aprilie 10, 2009

DISCUȚII ÎN COALIȚIA GUVERNAMENTALĂ

Remiză în Coaliţie: Ecaterina Andronescu, după două zile de lupte, nu mai trebuie să concedieze profesori, iar Gheorghe Pogea reuşeşte să impună impozitul forfetar. De tichetele Elenei Udrea nu se atinge nimeni.
După ce miercuri liderii PSD i-au acuzat pe democrat-liberali că ascund scrisoarea de răspuns a FMI şi că intenţionează să taie numai bugetele ministerelor social democrate, Coaliţia a reuşit ieri să ajungă la o soluţie pentru rectificarea bugetară. Astfel, liderii PSD au primit asigurări că nu se vor face disponibilizări în Educaţie, pensia minimă garantată rămâne în vigoare şi punctul de pensie va creşte, dar şi ei au acceptat introducerea impozitului forfetar al ministrului Finanţelor, Gheorghe Pogea.
Sursele au menţionat că sâmbătă va fi convocată o şedinţă de guvern pentru adoptarea a două ordonanţe - respectiv cea privind rectificarea bugetară şi o ordonanţă specială privind alocarea mai multor fonduri Ministerului Muncii. PSD a reuşit să impună, de asemenea, ca în Educaţie să nu aibă loc reduceri de personal. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat la finalul şedinţei Coaliţiei, că nu vor fi făcute disponibilizări în sistemul de învăţământ, iar în ceea ce privește majorarea salariilor cadrelor didactice problema se află încă în discuție.

Şeful Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, crede că nu are cum să fie pensionaţi 6.000 de profesori, „pentru că nu ar acoperi suma de 811 milioane de lei”. „Poate dacă pensionăm 20.000”, adaugă preşedintele FSLI. Totuşi, în sistemul de învăţământ s-a făcut o tăiere până acum. Din toamnă, Guvernul va plăti mai puţini profesori, prin reducerea numărului de ore de la liceu. „Reducerea asta priveşte profesorii necalificaţi sau pe cei pensionari. Cu aproximaţie sunt 5.000 de norme, ceea ce înseamnă că, teoretic avem cu 5.000 de profesori mai puţin, dar în practică sunt mai mulţi”, explică Aurel Cornea.
Sursa: Cotidianul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu