*****METODOLOGIE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

miercuri, aprilie 15, 2009

DIN GÂNDIREA TEORETICĂ ȘI PRACTICĂ A DOAMNEI MINISTRU...

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat astăzi, la Comisia de resort din Senat, că grevele salariaţilor din sistemul de învăţământ nu ar reprezenta o soluţie pentru a rezolva cererile salariale ale acestora şi că trebuie găsite alte posibilităţi în acest sens.
"Fără îndoială, nu cred că este aceasta o soluţie aşteptată de sistemul de învăţământ. Eu cred că trebuie să găsim noi soluţii pentru a rezolva aşteptările profesorilor. Am gândit asta permanent. Din păcate, România trece printr-un moment dificil de criză, dar şi într-o asemenea situaţie trebuie să găsim noi soluţii", a declarat Ecaterina Andronescu.
Fiind audiată în cadrul Comisiei de Învăţământ din Senat, Andronescu a spus că lipsa de atractivitate pentru meseria de profesor nu este cauzată neapărat de salariu şi că speră ca problema personalului din învăţământ să fie rezolvată, precizând că majorarea salariilor reprezintă "cea mai importantă obsesie a sa".

Ministrul a adăugat că rectificarea bugetară decisă de Guvern va afecta şi cheltuielile de personal "în partea care viza indexările din anul acesta".
Andronescu spune că orele de educaţie fizică ar putea fi susţinute sâmbăta şi duminica.
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a lansat astăzi ideea că ar fi posibil ca orele de educaţie fizică să fie ţinute sâmbăta sau duminica, dar a adăugat că decizia va aparţine profesorilor şi conducerii şcolilor.
Andronescu a motivat, în cadrul audierii de la Comisia de învăţământ din Senat, reducerea numărului orelor de educaţie fizică din şcoli şi licee de la două la una singură prin faptul că nu mai există "mişcare de masă".
"Până la modificările pe care le-am produs în trunchiul comun erau două ore de
sport. Nu mai există mişcare de masă şi s-a redus baza de selecţie pentru sportul de performanţă. Motiv pentru care am convenit ca în trunchiul comun să rămână o oră, iar în activitatea extracurriculară să mai adăugăm două. În felul acesta ocupăm cu ceva activitatea extracurriculară şi încercam să profităm de componenta educativă a activităţii sportive, devoltarea competitivităţii, a spiritului de fair-play şi abilitatea de a lucra în echipă", a mai afirmat Andronescu.
Astfel, ministrul a explicat că această modificare implică şi introducerea unor noi fişe de post pentru profesorii de educaţie fizică.
"Am convenit să avem o fişă de post pentru profesorul de educaţie fizică, atât pentru orele din trunchiul comun, cât şi pentru orele din activitatea extracurriculară", a spus Ecaterina Andronescu.

Sursa: Newsin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu