*****METODOLOGIE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

joi, aprilie 09, 2009

DECLARAȚIE ECATERINA ANDRONESCU

Ministrul Educaţiei a obţinut amânarea rectificării, programată pentru azi, încercând să-şi convingă colegii să nu taie din banii pentru dascăli.
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat pentru cotidianul.ro că a reuşit să amâne rectificarea negativă care trebuia să se facă astăzi în şedinţa de guvern, în speranţa că va convinge Executivul să nu taie din cheltuielile pentru educaţie.

“Am sensibilizat conducerea partidului şi a Guvernului pentru a amâna luarea unei decizii cu o săptămână, cel mai probabil. O să am în continuare discuţii cu ei pentru că trebuie să înţeleagă că o şcoală nu este o uzină. Dacă închidem o uzină, trimitem angajaţii acasă şi gata. Însă, într-o şcoală rămân copii, care au nevoie de profesori. Nici nu se pune problema şi nici nu vreau să mă gândesc că vor fi daţi afară profesori sau că se va tăia din salariile lor”, a explicat ministrul Educaţiei.
Potrivit unui document al Ministerului Finanţelor, sumele care trebuie virate autorităţilor locale în contul cheltuielilor de personal pentru învăţământul preuniversitar ar urma să fie diminuate cu 7,9%, adică cu 881 de milioane de lei, în toată ţara.
Sursa: Cotidianul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu