*****PUNCTAJE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

marți, aprilie 14, 2009

COMUNICAT DE PRESĂ FSLI ȘI FSI ”SPIRU HARET”

Federaţia Sindicatelor Libere din Învățământ
Federaţia Sindicatelor din Învăţământ „SPIRU HARET”
COMUNICAT DE PRESĂ

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Învăţământ „SPIRU HARET” au luat act de declaraţiile domnului Cătălin Croitoru – deputat P.D.L., făcute în dimineaţa zilei de 13 aprilie 2009 la postul de televiziune Antena 3. Conform spuselor domnului Cătălin Croitoru, F.S.L.I. şi F.S.I. „SPIRU HARET” s-ar fi înţeles cu Partidul Social Democrat să amâne creşterea salarială reglementată de Legea nr. 221/2008 pentru data de 1 ianuarie 2010.
F.S.L.I. şi F.S.I. „SPIRU HARET” consideră că declaraţiile domnului Cătălin Croitoru sunt o încercare jalnică, nedemnă, de a distrage atenţia opiniei publice de la principalii vinovaţi de neaplicarea Legii nr. 221/2008 – domnul prim-ministru Emil Boc şi domnul ministru Gheorghe Pogea, colegi de partid ai domnului Cătălin Croitoru. În plus, este evident şi faptul că domnul Cătălin Croitoru, prin declaraţia sa, nu încearcă decât să dezbine alianţa celor patru federaţii sindicale reprezentative la nivel de ramură învăţământ – F.S.L.I., F.S.I. „SPIRU HARET”, F.E.N. şi F.N.S. „ALMA MATER” – şi să împiedice acţiunile comune ce urmează a fi declanşate de acestea.
La cât de bine informat pare a fi domnul deputat Cătălin Croitoru, ar trebui să ştie că întâlnirea reprezentanţilor F.S.L.I. şi F.S.I. „SPIRU HARET” cu cei ai P.S.D. a avut loc la invitaţia acestora din urmă şi a vizat problema DESCENTRALIZĂRII SISTEMULUI EDUCAŢIONAL. Niciun moment nu s-a discutat despre aplicarea Legii nr. 221/2008 de la data de 1 ianuarie 2010; din contră reprezentanţii federaţiilor sindicale prezente au reiterat solicitările noastre privind aplicarea în integralitate a Legii nr. 221/2008.
De altfel, în toate declaraţiile date în ultimele trei zile, reprezentanţii federaţiilor noastre au susţinut aplicarea în integralitate a Legii nr. 221/2008, iar nu decalarea termenului de acordare a creşterilor salariale pentru anul 2010.
Ne întrebăm firesc: în ce calitate vorbeşte domnul Cătălin Croitoru?
Dacă vorbeşte în calitatea sa de membru marcant al P.D.L. şi de purtător al insignei de aur a acestui partid, îi reamintim că situaţia actuală a sistemului de învăţământ se datorează în principal Guvernului Emil Boc, unde partidul al cărui membru este domnul Croitoru deţine funcţii-cheie, printre care cea de prim-ministru şi cea de ministru al finanţelor publice.
Dacă vorbeşte în calitate de vicepreşedinte al Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport a Camerei Deputaţilor, atunci poate ne explică de ce reprezentanţii federaţiilor sindicale nu sunt invitaţi la lucrările acestei comisii.
Poate ne lămureşte domnul Cătălin Croitoru şi de ce nu s-a dorit discutarea proiectului de lege referitor la O.U.G. nr. 151/2008 (care a blocat aplicarea Legii nr. 221/2008 şi creşterile salariale pentru personalul didactic), transmiţând proiectul direct Comisiei de Muncă.
Dacă vorbeşte în calitate de preşedinte fondator al F.E.N., atunci dorim să îi reamintim că, potrivit propriilor sale declaraţii, dumnealui a ales să evolueze dincolo de condiţia de lider de sindicat şi a ales o carieră parlamentară. În consecinţă, nu îi este permis să facă niciun fel de propagandă sindicală.
Îi solicităm pe această cale domnului Cătălin Croitoru ca, în calitatea sa de vicepreşedinte al Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport a Camerei Deputaţilor şi de preşedinte al comisiei pe probleme de învăţământ a P.D.L. să facă toate demersurile necesare pentru a determina şi asigura punerea în aplicare, în integralitate, a dispoziţiilor Legii nr. 221/2008.
În final, subliniem faptul că F.S.L.I. şi F.S.I. „SPIRU HARET” nu acceptă să fie folosite în disputa actuală dintre P.S.D. şi P.D.L.
Totodată, dorim să îi asigurăm pe salariaţii din învăţământ că Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Învăţământ „SPIRU HARET” vor acţiona numai în interesul lor, în baza mandatului primit din partea membrilor de sindicat. De altfel, prima dintre revendicările referendumului lansat de federaţiile sindicale este „aplicarea în integralitate a Legii nr. 221/2008”.
Bucureşti, 13 aprilie 2009
PREŞEDINTE
F.S.L.I.,
Aurel CORNEA
PREȘEDINTE F.S.I. „SPIRU HARET”,
Gheorghe ISVORANU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu