*****PUNCTAJE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

miercuri, aprilie 29, 2009

CINE VĂ MAI CREDE, DOAMNA MINISTRU ?

Ecaterina Andronescu jură că nici un dascăl nu va avea salariul micşorat
„Vin de la ministerul Finanţelor şi am discutat cu dl. ministru Pogea.

Foarte clar trebuie să fie că nu se va diminua salariul niciunui cadru didactic.
Nici un profesor nu va primi salariul diminuat.
Ministerul Educaţiei are fonduri până la sfârşitul acestui an“, ne-a declarat ministrul Educaţiei, dna. Ecaterina Andronescu, în urmă cu două ore.
Ministrul Andronescu spune că îl va demite pe inspectorul general de Harghita, fiindcă a prezentat aiurea hârtiile primite de la minister. „Adresa transmisă în teritoriu de la minister spune cum se vor aplica rectificările bugetare.
În bugetul iniţial erau prevăzute fonduri pentru o creştere salarială de 5% în 2009.
Rectificarea bugetară a făcut să se piardă posibilitatea majorării salariilor, dar în nici un caz nu este vorba despre diminuarea salariilor. Acestea rămân la nivelul celor existente în acest moment“, spune, foarte determinat, ministru Andronescu.
În privinţa aplicării Ordonanţei de urgenţă de blocare a posturilor şi de ocupare a doar 15% din cele vacante, Andronescu spune că această prevedere nu se aplică dascălilor. „Dacă mi se pensionează 10.000 de profesori, eu încadrez tot 10.000 de alte cadre didactice pentru că nu pot desfiinţa clasele.“
Procentul de reducere din învăţământ s-a putut aplica doar în cazul personalului nedidactic, unde consiliilor judeţene le revine sarcina să aplice prevederile ordonanţei, fiindcă ei finanţează plata acestor salarii, spune ministrul.

Sursa: Gândul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu