*****METODOLOGIE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

marți, aprilie 14, 2009

ANGAJAMENTELE CONDUCĂTORILOR ROMÂNIEI (1)

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat vineri, în urma discuţiilor la întâlnirea de la Cotroceni cu sindicatele din învăţământ, că a promulgat legea majorării salariilor profesorilor cu 50%.
Traian Băsescu şi-a motivat decizia prin faptul că legea este constituţională şi respectă obligaţiile internaţionale asumate, încadrându-se în special în obiectivele Strategiei Lisabona. Traian Băsescu a amintit totodată de Pactul pentru Educaţie asupra căruia au convenit partidele şi la care s-au raliat şi sindicatele. Nepromulgarea legii ar fi putut fi interpretată ca o dezicere a preşedintelui de acest pact, consideră Băsescu.
"Cu actuala salarizare este imposibil ca în sistemul de educaţie românesc să intre dascăli care să pregătească tânăra generaţie pe IT, pe limba engleză, limba germană, fizică sau matematică. Niciun absolvent bun de facultate nu vine pentru 700 de lei în sistemul de educaţie", a explicat şeful statului.
Declarația domnului Președinte din 24 octombrie 2008, după promulgarea Legii 221/2008. Acum, nu pare să-și mai amintească nimic despre această declarație...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu