*****PUNCTAJE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

luni, martie 09, 2009

SPERAM SA AVETI DREPTATE, DOAMNA MINISTRU...

Salariile profesorilor vor fi mărite, până la sfârşitul acestui an, cu 33,6%, numai dacă economia ar începe să funcţioneze, a declarat, duminică, la Şcoala de primăvară a tinerilor social-democraţi de la Geoagiu Băi, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, citat de Realitatea TV.

”Noi am ramas cu o datorie de 33,6% şi trebuie să nu încheiem acest an fără să ne fi rezolvat problema aşa cum am asumat-o. Mărirea salariilor cadrelor didactice ar putea fi posibilă doar în măsura în care economia începe să funcţioneze”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Totodată, ministrul a dat asigurări că nu vor fi reduse sporurile profesorilor.

Sindicaliştii au ameninţat, în mai multe rânduri, că vor declanşa greva generală dacă nu se vor mări salariile din învăţământ, în conformitate cu legile în vigoare, spunând şi că nu acceptă nicun fel de amendament la prevederile legale.

Legea adoptată anul trecut prevedea şi ca majorări de peste 50%, care să se facă retroactiv, din octombrie 2008, aceasta fiind şi promisiunea făcută de reprezentanţii PSD înainte de alegeri. Profesorii mai au de primit după creşterile salariale acordate de guvernul Tăriceanu majorări de 33% în sistemul preuniversitar şi de 50% pentru cei din învăţământul superior.

Sursa> NewsIn


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu