*****PUNCTAJE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

vineri, martie 20, 2009

PRIMĂRIA ASIGURĂ CĂ SALARIUL 13 VA FI PLĂTIT

Edilul sef al Bârladului le promite cadrelor didactice din oras că în aprilie vor primi ale treisprezecelea salariu. Mai multi dascăli bârlădeni au început să-l conteste pe primar spunând că e rea vointă din partea lui si că intentionat nu a vrut să le acorde până acum acest drept deoarece nu l-au votat în campania electorală.
Multi profesori bârlădeni s-au supărat pe primarul Constantin Constantinescu, reprosîndu-i acestuia că nu le acordă intentionat al treisprezecelea salariu aferent anului trecut. Acesta ar fi trebuit acordat încă de la finele lui 2008, însă până acum niciun cadru didactic din Bârlad nu l-a primit.Si zvonul că edilul are ceva împotriva dascălilor a pus paie pe foc.

Mai multi profesori sustin că primarul nu a acordat salariul al 13-lea profesorilor deoarece ei fac parte din intelectualitate, iar această categorie nu a votat cu el în campania electorală de anul trecut.“Asta este nesimtire. Adică în Vaslui s-au acordat acesti bani, iar la noi nu. Primăria nu dă doi bani pe noi, dar au pretentia să avem performante”, ne-a spus un profesor de la Scoala nr. 3 Bârlad, care a dorit să-si păstreze anonimatul din motive lesne de înteles.

Mircea Marinescu, presedintele Sindicatului Învătământ “Tutova” Bârlad ne-a declarat: “Noi am vorbit cu directorul de la Trezoreria din Vaslui si ni s-a spus că abia miercuri au primit trimestrializarea bugetului. La rândul lor vor trimite acestă trimestrializare consiliilor locale din judet, iar în aprilie sperăm ca toti cei care nu au primit salariul al 13-a să beneficieze de acesti bani”.

Constantinescu a declarat în cadrul unei conferinte de presă de ieri că toate cadrele didactice din oras vor primi acest drept salarial o dată cu lichidarea de pe luna martie, adică la începutul lunii viitoare: “Stim cu totii că bugetul pe anul acesta a fost aprobat cu întârziere, asa că nu am avut cum să plătim personalului sin învătământ salariu al 13-lea. Legea nu ne permite să folosim decât a doisprezecea partea din bugetul de anul trecut, bani pe care i-am folosit pentru plata salariilor din acest început de an. Acum, o dată ce a fost aprobat bugetul pentru 2009 cel târziu până pe 7 aprilie toate cadrele didactice vor beneficia de salariul 13”.

Salariul al treisprezecelea se acordă anual, tuturor bugetarilor si se constituie din media salariilor de pe anul precedent. În Bârlad sunt peste 1.400 de salariati din învătământ care nu au primit acesti bani si altii 1.000 din localitătile arondate.

Sursa: Obiectiv de Vaslui
_____________________________
Toate cadrele didactice din Bârlad îsi vor primi banii aferenti celui de-al 13-lea salariu în prima zi din aprilie sau cel târziu la plata lichidãrii pe luna martie, adicã pe 7 aprilie, a dat asigurãri primarul municipiului, Constantin Constantinescu.

Puternic sprijinit de directorul general al Primãriei, Constantin Ciobanu, edilul sef a mentionat cã încã din luna ianuarie profesorii au solicitat banii, pe considerentul cã cei din alte localitãti vasluiene i-au primit deja. Pânã acum, al 13-lea salariu nu a putut fi acordat deoarece bugetul nu era aprobat.

„Anunt toate cadrele didactice cã banii deja au venit si sunt pregãtiti pentru a fi distribuiti. Pânã la aprobarea bugetului pe anul 2009, cheltuielile nu trebuiau sã depãseascã 1/12 din bugetul pe anul trecut. Deci, dupã aprobarea bugetului de stat, urmeazã si cel al municipiului.

Asigur cadrele didactice cã vom începe sã dãm banii chiar din 1 sau 2 aprilie, sau cel târziu atunci când vor primi lichidarea pe luna martie“, a declarat directorul general Ciobanu.

Astfel, dupã trei luni de asteptare cu sufletul la gurã, dascãlii bârlãdeni îsi vor primi si ultimii bani restanti pe anul 2008.

Sursa: Monitorul de Vaslui

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu