*****PUNCTAJE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

duminică, martie 29, 2009

LIPSA DE TRANSPARENTA LA M.E.C.I.


Ministerul Educaţiei a trimis în Parlament un pachet de legi pe care, susţin sindicaliştii, nu l-a discutat cu partenerii sociali şi care ar urma, astfel, să fie adoptat fără ca aceştia să fie consultaţi.

"Aşa cum este formulat în proiectul, se înţelege că ar fi vorba de modificarea Legii învăţământului. Iar dacă e aşa cum se înţelege, e foarte grav că ministerul nu a consultat partenerii sociali şi toţi factorii implicaţi", susţine preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea.
Potrivit proiectului "Plan de acţiuni suplimentare rezultate din analiza raportului de ţară pe 2008 al Comisiei Europene", publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei, pachetul de legi ar fi trebuit să ajungă în parlament până pe 13 martie. Proiectul se află în dezbatere publică pe site-ul Guvernului României, la Departamentul pentru Afaceri Europene (DAE).
"Conform informaţiilor primite de la Ministerul Educaţiei, pachetul de legi privind învăţământul preuniversitar a fost trimis, pentru dezbateri, Parlamentului României, urmând, probabil, să intre pe ordinea de zi a comisiilor de specialitate din cele două camere, în această sesiune parlamentară", au precizat reprezentanţii DAE.

Sindicaliştii din Educaţie sunt contrariaţi şi spun că nu ştiu de niciun pachet de legi, iar singurele modificări legislative de care au ştiinţă au fost luate prin ordin de ministru, fără discutarea lor prealabilă.
În ciuda precizărilor făcute de DAE, reprezentanţii Ministerului Educaţiei susţin că nu au trimis niciun pachet de legi la parlament, iar actele normative menţionate în proiectul publicat pe site vizează descentralizarea sistemului preuniversitar. Sindicatele afirmă că nici descentralizarea sistemului preuniversitar nu poate fi obiectul unui pachet de legi.

Sursa: NewsIn

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu