*****FSLI PICHETEAZĂ ÎN 21 ȘI 22 FEBRUARIE MINISTERUL MUNCII*****Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a înaintat Premierului Viorica Dăncilă, precum şi ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, memorii prin care sunt semnalate problemele grave din sistemul de învăţământ românesc, în special cele care vizează salarizarea personalului*****

joi, martie 05, 2009

FEDERAȚIILE SINDICALE DIN ÎNVĂȚĂMÂNT AMÂNĂ NEGOCIEREA CONTRACTULUI COLECTIV DE MUNCĂ

Profesorii au suspendat negocierea contractului colectiv de muncă


Sindicaliştii din învăţământ au suspendat negocierea contractului colectiv de muncă şi ameninţă cu greva generală. Ei sunt nemulţumiţi de ordonanţa privind tăierea unor sporuri. Foto (1)

Liderii sindicali susţin că în mai multe judeţe profesorilor li se cer înapoi banii primiţi în ianuarie ca salariu de merit. În plus, ei cred că restrângerea orelor de curs la liceu, anunţată pentru anul viitor, ar duce şi la reduceri de personal.

"În teritoriu e o nemulţumire teribilă pentru că se mai dau aşa multe tichete de masă, al 13-lea salariu. Putem ajunge şi la grevă generală", a spus liderul Spiru Haret, Marius Nistor. "Eu am înştiinţat Ministerul Educaţiei că dacă se atinge careva de sporuri noi punem lacătul pe uşă", a completat liderul Alma Mater, Răzvan Bobulescu.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei susţin că discuţiile nu s-au terminat şi că vor negocia în continuare.

Sursa: Realitatea TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu