*****PUNCTAJE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

marți, martie 03, 2009

Din nou, despre sporuri

Sindicaliştii au obţinut un prim succes, în urma negocierilor de astăzi cu reprezentanţii Ministerului Muncii. Ordonanţa care le taie din sporuri va fi refăcută. Pentru a nu le fi reduse veniturile, sindicatele trebuie să vină până pe 15 martie, cu noi propuneri de reducere a cheltuielilor din instituţiile publice.


Până pe 15 martie, sindicatele trebuie să vină cu propuneri de reducere a cheltuielilor din instituţiile publice, astfel încât să nu fie nevoie de micşorarea veniturilor. Pentru aceasta se va forma o comisie specială din reprezentanţi ai federaţiilor sindicale din domeniul bugetar. "S-a dat un termen de negociere. Se va forma un grup de lucru care să reproiecteze acest act normativ şi în funcţie de seriozitatea Guvernului vom suspenda sau vom continua acţiunea grevistă", a spus preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor, Sebastian Oprescu.

Reprezentanţii sindicatelor au obţinut, din partea ministrului Muncii, promisiunea că nu vor fi daţi afară oameni din sistemul bugetar şi că orele suplimentare vor fi plătite conform Codului Muncii.

Sindicaliştii din Educaţie au declarat că singurul spor la care ar putea să renunţe este cel legat de indemnizaţia de particpare la concursuri. "La învăţământ un singur spor a fost pus în discuţie şi acela se referă la banii care vor fi acordaţi celor care participă la examenenele de concurs. Este unul dintre sporurile la care noi am fi dispuşi să renunţăm. FSLI nu este de acord să renunţe la suta de euro bani pentru carte", a declarat preşedintele FSLI, Aurel Cornea.

Guvernul propune reducerea cheltuielilor bugetare în acest an cu 1,62 miliarde lei prin neacordarea salariului de merit, eliminarea premiilor pentru toate categoriile de personal, neplata orelor suplimentare şi eliminarea a 18 sporuri şi indemnizaţii, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu