*****METODOLOGIE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

marți, martie 17, 2009

DECIZII AMÂNATE LA MINISTERUL MUNCII

Ministrul Muncii a anunţat că ordonanţa privind sporurile bugetarilor nu va fi trimisă miercuri în Guvern şi că vor avea loc noi negocieri cu sindicatele în 23 martie, după ce nici luni s-au ajuns la un acord asupra plăţii premiilor şi a salariilor de merit, care costă bugetul 1,1 miliarde lei.

"Nu ne-am înţeles pe salariul de merit, pe fondul de premiere, indemnizaţiile de conducere şi articolul 20 (din proiectul de Ordonanţă de Urgenţă n.r.), care dă posibilitatea ordonatorilor de credite să poată lua măsuri pentru a se încadra în limitele bugetare. Forma finală a ordonanţei va fi finalizată până marţea viitoare. Proiectăm un text care să reprezinte o bază pentru un sistem de salarizare unic în România pentru aparatul bugetar", a declarat, luni seară, Marian Sârbu.
În cadrul discuţiilor de luni cu sindicatele, ministrul Muncii le-a spus participanţilor la negocieri că acordarea de premii în acest an necesită un efort bugetar de 583 milioane lei, iar impactul financiar cauzat de plata salariilor de merit din sistemul bugetar este de 502 milioane lei.Ministerul Muncii doreşte în continuare menţinerea celor două articole în ordonanţa de urgenţă ce reglementează cheltuielile cu personalul din sectorul bugetar pentru a economisi 1,1 miliarde lei, după ce în textul iniţial se propunea reducerea cheltuielilor bugetare cu 1,62 miliarde lei în acest an.
Sindicatele au semnat luni un document anexă la Ordonanţa de Urgenţă ce reglementează cheltuielile de personal, în sectorul bugetar prin care susţin că nu sunt de acord cu tăierea primelor, a salariului de merit, a indemnizaţiilor de conducere şi cu dreptul ordonatorilor de credite de a reduce din cheltuielile salariale.În schimb, reprezentanţii sindicatelor au căzut de acord cu Ministerul Muncii pentru menţinerea a 16 articole din vechea ordonanţă, urmând ca personalul care gestionează fonduri comunitare să primească până la 75% din salariu.Totodată, în forma finală a ordonanţei nu se vor regăsi cele trei articole ce priveau plata navetei pentru elevi şi profesori, banii acordaţi profesorilor pentru procurarea cărţilor de specialitate şi practica orelor de educaţie fizică din învăţământul primar.
Sursa: NewsIn
Colegiul Național al Liderilor Federației Sindicatelor Libere din Învățământ se întrunește mâine, 18 martie 2009, pentru a analiza situația existentă și a propune măsurile și acțiunile pentru ca salariații din învățământ să nu piardă nici unul dintre drepturile bănești câștigate și prevăzute de legislația în vigoare. Nu vom renunța nici la salariul de merit, nici la premiul lunar de 2%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu