*****METODOLOGIE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

marți, martie 03, 2009

De la MECI

Profesorii vor primi cei 100 de euro pentru cărţi după prima rectificare bugetară


Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a anunţat astăzi că nu are încă toate fondurile pentru acordarea celor 100 de euro pentru achiziţionarea de materiale didactice pentru profesori, dar a menţionat că sumele prevăzute pentru acest proiect vor fi primite la prima rectificare de buget.

"Nu avem încă cei 26 de milioane de euro pentru finanţarea programului prin care se acordă fiecărui profesor 100 de euro pentru achiziţionarea de materiale educative, dar la prima rectificare de buget vom putea da banii tuturor cadrelor didactice", a precizat ministrul Educaţiei.

Ministrul a mai adăugat că va acorda toate sporurile salariale ale cadrelor didactice.

Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă obţinut săptămâna trecută de NewsIn, profesorii de peste 35 de ani ar urma să nu mai primească cei 100 de euro de care beneficiază anual pentru achiziţionarea materialelor didactice. Surse sindicale spun că această măsură a făcut parte dintr-o listă de propuneri privind posibile reduceri bugetare dictate de criza economică.

Printre propunerile care vizau sistemul educativ se mai numărau reducerea cheltuielilor la decontările de transport pentru elevi, studenţi şi profesori, precum şi reducerea fondurilor pentru stagiile de practică la elevi şi studenţi.
În România sunt peste 105.000 de profesori cu vârste sub 35 de ani, ceea ce înseamnă aproximativ jumătate din totalul cadrelor didactice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu