*****PUNCTAJE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

marți, martie 03, 2009

DE LA GUVERN

Noul proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind cheltuielile cu personalul bugetar nu mai elimină plata în numerar a orelor suplimentare, măsură contestată vehement de sindicate, şi menţine primele pentru angajaţii ce lucrează cu fonduri europene şi stimulente pentru unii funcţionari publici.
Foto (1)
Guvernul a decis să menţină unele prime, stimulentele şi plata orelor suplimentare Vezi Galerie Articol
Astfel, în noul proiect de ordonanţă elaborat de Ministerul Muncii, obţinut de NewsIn, nu se mai regăsesc prevederile stipulate în vechea Ordonanţă de Urgenţă din 24 februarie, legate de neacordarea primelor pentru toate categoriile de personal şi compensarea orelor suplimentare efectuate în cursul acestui an cu ore libere.

În schimb, salariile de merit, "astfel cum sunt acestea reglementate de actele normative, nu se acordă personalului bugetar în 2009", se arată în proiectul de Ordonanţă de Urgenţă.

Totodată, noul proiect de ordonanţă prevede acordarea în continuare a 13 sporuri, în condiţiile în care vechea ordonanţă elimina 18 sporuri şi indemnizaţii.

Secretarul de stat responsabil cu dialogul social din Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, a confirmat pentru NewsIn, că neplata orelor suplimentare nu se mai regăseşte în noua formă a proiectului de lege privind reducerea cheltuielilor salariale.

"Am renunţat la anularea unor sporuri şi nu mai vorbim de neplata orelor suplimentare, însă aşteptăm la schimb din partea sindicatelor aceeaşi deschidere şi vrem să vină cu noi propuneri privind reducerea cheltuielilor cu salariile din sistemul bugetar", a precizat oficialul Ministerului Muncii.

Mocanu susţine că ţinta guvernului a rămas, în continuare, reducerea cheltuielile salariale în sistemul bugetar cu 1,62 miliarde lei în 2009, însă nu a dorit să comenteze cum ar putea fi reduse cheltuielile în condiţiile în care nu se vor mai elimina sporurile şi primele din sistem.

Secretarul de stat a mai spus că vineri vor avea loc noi discuţii cu reprezentanţii sindicatelor pentru a se pune de acord asupra variantei finale a Ordonanţei de Urgenţă privind "reglementarea unor măsuri financiare în domeniul cheltuielilor de personal din sistemul bugetar".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu