*****FSLI PICHETEAZĂ ÎN 21 ȘI 22 FEBRUARIE MINISTERUL MUNCII*****Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a înaintat Premierului Viorica Dăncilă, precum şi ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, memorii prin care sunt semnalate problemele grave din sistemul de învăţământ românesc, în special cele care vizează salarizarea personalului*****

marți, martie 24, 2009

Bugetarii vor beneficia anul acesta de prime şi sporuri

Sporurile şi primele bugetarilor vor fi acordate în acest an, dar fiecare instituţie publică va stabili valoarea lor şi numărul persoanelor care vor beneficia de ele. Este acordul la care au ajuns astăzi sindicatele şi reprezentanţii ministerului Muncii.

Bugetarii vor beneficia în continuare de salariu de merit, spor pentru limbi străine rare, spor pentru cei care lucreaza cu fonduri comunitare, în funcţie de performanţe şi spor pentru condiţiile vătămătoare. Orele suplimentare vor fi compensate prin bani sau timp liber. În mod particular, profesorii vor primi cei 100 de euro pentru cărţi şi plata navetei.

Pe de altă parte, pentru ca indemnizația de conducere să fie în continuare acordată, sindicaliștii au militat pentru reducerea numărului de șefi. "Propunerea noastră a fost să reducem numărul funcțiilor de conducere la 9%", a declarat vicepreședintele Cartel Alfa, Octavian Luca.

Una peste alta, Guvernul va aproba un buget şi va depinde de şefii instituţiilor cum va fi cheltuit.

Ordonanţa, în noua formă, va ajunge pe masa Guvernului, dar nu s-a stabilit încă data.

Sursa: Realitatea TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu