*****METODOLOGIE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

joi, martie 05, 2009

BĂTĂLIA PENTRU SPORT

Ministerul Tineretului şi Sportului şi Comitetul Olimpic se opun reducerii numărului orelor de sport in şcoli.

Ministerul Tineretului şi Sportului şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român nu sunt de acord cu reducerea numărului de ore de educaţie fizică şi sport în programa şcolară, se arată în comunicatele forurilor remise agenţiei NewsIn. Foto (1)
Vezi Galerie Articol
"Actualul guvern consideră o prioritate dezvoltarea sportului în România, dovadă fiind faptul că a înfiinţat un minister dedicat acestui domeniu şi a alocat un buget suficient pentru a pune în aplicare programe în domeniu. Una dintre prevederile programului de guvernare, la capitolul 10, Tineret şi Sport, este introducerea unui număr de minimum trei ore de sport pe săptămână în programa şcolară şi garantarea accesului tuturor copiilor apţi pentru acest gen de activitate la orele de educaţie fizică, în conformitate cu normele UE", se arată în comunicatul semnat de ministrul MTS, Monica Iacob Ridzi.

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, şi-a exprimat la rândul său dezacordul faţă de intenţia Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării de a injumătăţi numărul orelor de educaţie fizică şi sport de la două ore la o singură oră pe săptămână. În acest sens, Octavian Morariu a transmis o scrisoare ministrului Ecaterina Andronescu, prin care a semnalat repercusiunile adoptării unei astfel de măsuri asupra sănătătii copiilor din generaţia actuală.

Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ecaterina Andronescu, a iniţiat un proiect prin care vrea să reducă numărul de ore de sport la una singură pe săptămână.

Sursa: NewsIn

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu