*****PUNCTAJE GRADAȚIE DE MERIT 2018*****OMEN 3560/2018 - TICHETE DE VACANȚĂ*****

sâmbătă, martie 07, 2009

ASA SA FIE ?

Ecaterina Andronescu: Nu îmi place cum se fac orele de sport în învăţământul românesc.

Orele de sport opţionale devin obligatorii. Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a spus că liceenii vor avea trei ore de sport pe săptămână şi nu două, ca până acum. Asta după ce intenţia iniţială a celor de la Educaţie pleca de la decongestionarea programei. De asemenea, ministrul Educaţiei a afirmat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu este mulţumită de modul în care se gestionează orele de sport.

Ministrul Educaţiei s-a arătat nemulţumit de modul în care se face sportul la şcoală şi a vrut să îi îndrepte pe elevi mai mult spre activităţi competiţionale.
"După opinia mea, modificarea numărului de ore nu a fost bine înţeleasă. Aşa cum ştiţi, un angajament al nostru a fost acela de a centra pe competenţe învăţământul. Nu am finalizat acest obiectiv, dar se desfăşoară o modificare a curricumului şcolar, în care ne-am angajat să reducem numărul de ore la 30 de ore pe săptămână", a spus Ecaterina Andronescu.
Ministrul Educaţiei a încercat să explice măsura pe care vrea să o implementeze.
"Nu s-a redus numărul orelor de sport, aşa cum s-a scris în presă. Acum avem trei ore, o oră de educaţie fizică în trunchiul comun şi două alocate activităţilor sportive în şcolile din România care se normează profesorilor de sport", a declarat Edaterina Andronescu.În felul aceasta, îi obligăm pe profesori să facă nişte echipe pe diferite specializări în şcoală. Vrem să reintroducem competiţiile sportive şcolare, necesare pentru latura competiţională a elevilor, a mai spus Andronescu.
Elevul nu va putea să refuze însă cele două ore de sport de după program.
Sindicaliştii din învăţământ nu sunt de acord cu decizia ministrului şi spun că schimbările din învăţământ ar trebui analizate mult mai atent. "Această decizie a fost luată în mod pripit şi unilateral de către Ministerul Educaţiei, trebuiau făcute studii temeinice şi analize cu partenerii de dialog socia", a spus preşedintele FSLI, Aurel Cornea.
Măsura se va aplica din toamnă pentru toţi elevii de liceu.

Sursa: Realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu