*****FSLI PICHETEAZĂ ÎN 21 ȘI 22 FEBRUARIE MINISTERUL MUNCII*****Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a înaintat Premierului Viorica Dăncilă, precum şi ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, memorii prin care sunt semnalate problemele grave din sistemul de învăţământ românesc, în special cele care vizează salarizarea personalului*****

joi, februarie 12, 2009

INFORMARE F.S.L.I. - 11.02.2009

În data de 10.02.2009 a avut loc, la sediul M.E.C.I., o întâlnire între conducerile sindicatelor reprezentative cu ministrul educației, doamna Ecaterina Andronescu.
În cursul acestei întâlniri a fost prezentat Proiectul bugetului învățământului pentru anul 2009. Potrivit celor prezentate, acesta va fi de 34,79 miliarde lei (6% din P.I.B.). Sumele destinate cheltuielilor de personal permit aplicarea Legii 221/2008 în două tranșe.
În urma discuțiilor s-au convenit următoarele:
1. Transmiterea în regim de urgență, de către M.E.C.I., la inspectoratele școlare județene a unei Note în care să se precizeze că toate drepturile salariale (inclusiv sporurile) prevăzute de legislația în vigoare pentru personalul din învățământ trebuie acordate.
2. Elaborarea, în perioada imediat următoare, a unui nou ordin privind modul de plată a personalului didactic din comisiile pentru tezele unice, care să prevadă tarife majorate cu 20-25%, conform propunerilor înaintate de federația noastră.
3. Reluarea negocierilor la noul contract colectiv de muncă, începând cu data de 11.02.2009.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu