*****FSLI PICHETEAZĂ ÎN 21 ȘI 22 FEBRUARIE MINISTERUL MUNCII*****Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a înaintat Premierului Viorica Dăncilă, precum şi ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, memorii prin care sunt semnalate problemele grave din sistemul de învăţământ românesc, în special cele care vizează salarizarea personalului*****

luni, februarie 23, 2009

20 februarie 2009 - BUGETUL EDUCAȚIEI A FOST APROBAT

Ministrul Educaţiei susţine că bugetul aprobat de Parlament e suficient pentru creştrea salariilor cu 33% pentru profesorii din domeniul preuniversitar.
Ecaterina Andronescu a declarat că majorarea salariilor trebuie reglementată printr-un act normativ. Andronescu a subliniat însă că salariile cadrelor didactice vor creşte doar în funcţie de performanţa acestora.
"Fiecare profesor va fi evaluat în baza criteriilor de performanţă, pe care ministerul educaţiei le elaborează acum cu sindicatele din învăţământ. Cadrele didactice se vor autoevalua dar se va ţine cont şi de părerea colegilor de catedră, a părinţilor şi a elevilor", a afirmat Ecaterina Andronescu. Ministerul Educaţiei a fost ultimul minister de pe lista guvernului al cărui buget nu fusese aprobat de Parlament până acum din cauza sutelor de amendamente dezbătute în şedinţa de joi din plen.
Sursa: Realitatea TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu