*****FSLI PICHETEAZĂ ÎN 21 ȘI 22 FEBRUARIE MINISTERUL MUNCII*****Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a înaintat Premierului Viorica Dăncilă, precum şi ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, memorii prin care sunt semnalate problemele grave din sistemul de învăţământ românesc, în special cele care vizează salarizarea personalului*****

miercuri, ianuarie 28, 2009

19 ANI DE ACTIVITATE SINDICALĂ

La data de 26 ianuarie 1990, pe baza liberului consimțământ al celor 80 de delegați reprezentând unități de învățământ din Bârlad și zona Bârlad, întruniți în prima Conferință, se constituie SINDICATUL ÎNVĂȚĂMÂNT ”TUTOVA” BÂRLAD (S.Î.T.B.), prima organizație sindicală din învățământ din județul Vaslui și una dintre primele din țară de după evenimentele din 1989.
Judecătoria Bârlad, prin Încheierea nr. 3 dată în Camera de Consiliu din 8 februarie 1990, dispune în mod legal înscrierea S.Î.T. Bârlad în Registrul special al Judecătoriei Bârlad.
Tot în luna februarie 1990, se constituie, la nivel național, FEDERAȚIA SINDICATELOR LIBERE DIN ÎNVĂȚĂMÂNT (F.S.L.I.), care număra, la acea dată, 14.000 membri. Printre cele 9 sindicate fondatoare a F.S.L.I. se regăsește și sindicatul nostru.
În prezent, S.Î.T.B. are organizații în 60 de unități de învățământ din Bârlad și zona Bârlad, cu un număr de 2352 membri, iar F.S.L.I. totalizează peste 192.000 membri de sindicat, fiind cea mai puternică federație sindicală din țară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu